10 minciuni pe care toata lumea le accepta ca adevaruri

Autor: AstroCafe.ro - joi, 02 iulie 2015, 1710 vizualizari
10 minciuni pe care toata lumea le accepta ca adevaruri

Trecem prin viata cu sisteme de credinta. Unele dintre aceste credinte au de-a face cu forte externe, precum guverne sau corporatii. Altele sunt interne, propulsandu-ne intr-o directie sau alta. Acum insa, vreau ca voi sa folositi oportunitatea de a vedea daca o parte dintre aceste adevaruri prezentate in randurile ce urmeaza nu sunt de fapt niste minciuni pe care vi le-ati spus tot timpul pana acum.

1. Trebuie sa ne zbatem

Pentru a reusi, cineva trebuie sa puna la bataie tot timpul, toata truda, tot sangele, toata transpiratia si toate lacrimiloe, nu? Pana intr-un punct, acest lucru este adevarat, insa la fel de adevarat este si faptul ca fiind relaxat, concentrat pe ce functioneaza si avand abilitatea de a ne da un pas inapoi si de a vedea si celelalte lucruri este extrem de important. Multi oameni incearca sa faca totul dintr-o data, in loc sa se concentreze pe lucrurile mici care functioneaza, lucrand din acel unghi si crescand treptat. Consecventa si disciplina sunt cu mult mai importante decat orele haotice pierdute sau extentuante, ce nu duc nicaieri, decat la esec.

2. Viata este o competitie

Competitia poate fi distractiva. Fratele si sora mea, mai in varsta decat mine refuzau sa se joace cu mine pentru ca eram mult prea competitiva. Noua ne place sa intelectualizam un instinct primar de a obtine cele mai multe banane si de a atrage sexul opus. Odata ce cineva a trecut prin suficiente „competitii” de genul, devine mai mult decat evident ca luptele duse pentru a castiga aceste batalii vor duce pe calea pierzaniei in razboi. Nu exista invingator sau invinsi, exista doar cai pe care trebuie sa stralucim.

3. Greselile ma definesc

Noua ne place sa afisam o viata „perfecta” lumii exterioare. Uitati-va pe Facebook numai si nu veti mai avea nevoie de alta demonstratie. Daca prietenii mei de pe Facebook ar fi atat de fericiti pe cat par, atunci s-ar putea ca eu sa am cei mai fericiti prieteni care au existat vreodata. Majoritatea dintre noi nu isi anunta esecurile in fata lumii, iar in spatele unui umor peiorativ, adevaruri prezentate ca mici bazaconii sunt revelate. Nu exista greseli, ci numai lectii invatate odata cu experienta traita, ce vor duce in final la atingerea scopului, asta daca suntem atenti la lectiile primite odata cu esecul.

4. Timpul este real

Noi suntem intr-o permanenta graba din cauza ceasului de la mana. Anii, lunile, saptamanile, zillele, orele, minutele si secundele sunt un continuu „tic-tac, tic-tac, tic-tac” in mintile noastre. Cu totii avem timp indeajuns daca avem setate prioritatile.

5. Banii sunt reali

Banii ne storc de energie si ne pot consuma. Ne controleaza si guverneaza viata, desi sunt doar o bucata de hartie. Societatea este de acord cu un sistem central de control al valorii si tot ceea ce facem se invarte in jurul a face cat mai multi bani, pierzandu-ne mintile in timpul acestui proces. Cheia este sa inflorim fara toata acea ingrijorare si lasand banii sa lucreze pentru noi.

6. Ceilalti o duc mai bine decat tine

Contrar opiniei populare, alti oameni nu o duc mai bine decat tine. Toata lumea are propriile zbateri, puteri, puncte tari, puncte slabe, suisuri si coborasuri. Este usor sa devii gelos pe situatia unei alte persoane fara a te duce in profunzime si vazand exact cu se simte acea persoana. Ce o tine treaza noaptea? Cum i-a fost copilaria? Exista, in cele mai multe cazuri, lucruri imposibil de stiut despre viata cuiva. Nu fiti invidiosi. Consumati acea energie sadind seminte pentru noi oportunitati in viitourul vostru.

7. Exista limite

Luati un creiom si o bucata de hartie si notati-va visele. Visele sunt menite sa fie „ciupite” sau chiar sterse. Noi prieteni, familie si oportunitati apar in viata noastra, deschizand usi pe care nici nu ni le-am imaginat atunci cand ne-am scris visele. Daca va atingeti un vis, uitati-va la scopul maret, utilizand abilitatile care v-au ajutat in acest sens pentru a obtine un rezultat pozitiv.

8. Toata mancarea este la fel

Obisnuiam sa mananc in mod regulat o masa compusa dintr-o farfurie plina, insotita de un dressing dubios. Eram extrem de nesanatoasa. Acest lucru poate fi mascat cu usurinta atunci cand esti tanar, deoarece tineretea este un lucru minunat. Odata ce ajungem pe la douazeci si ceva de ani, lucrurile se schimba foarte repede. Mancarea cruda, facuta in casa, cu ingrediente minimale, fara produse procesate si din productii locale reprezinta standarde solide pe baza carora sa lucram si nu sunt atat de confuze pe cat le fac altii sa para. Faceti pasi mici si monitorizati-va progresul, precum si schimbarile energetice per-total.

9. Vrei acele 15 minute de faima

Este usor pentru generatia mai tanara sa se prinda in mrejele ideii de faima, prin intermediul eroilor sportivi, ai starurilor rock, parand astfel apogeul implinirii. Dar nu este asa. De fapt, pe masura ce inaintez in varsta, incep sa ii admir mai mult pe cei care au un rol influent in culise. Acele persoane care au avut grija de business-ul lor, care s-au dus acasa si au avut grija de familiile lor. Oameni normali. Cu toate acestea, exista impulsul acela al dorintei de a fi faimos, indiferent cat de superficial si inutil a devenit acest lucru intre timp. Esti faimos. Esti actorul (actrita) principal(a). Reflectoarele sunt pe tine. Acum iesi si fii eroul propriului tau film.

10. Nu poti zambi in incertitudine

Viata iti va prezenta moartea, infrangerea si numeroase obstacole. Veti citi despre conspiratii, unele adevarate, altele nu...multe un mix dintre acestea doua, iar voi veti dori sa fiti seriosi. Poate ca ar trebui sa fiti. Poate ca exista momente cand o clipa de tacere sau lacrimi este calea pe care sa mergi. Dar ar fi bine sa va asigurati ca se merita sa luati acea cale. Daca gasiti un motiv pentru a zambi, faceti-o. Pana la urma, nu sunteti doar personajul principal din filmul vostru, ci si un spectator care se poate bucura de imagine.

O greutate imensa este eliberata de pe umerii nostri atunci cand incepem sa ne punem intrebari cu privire la sistemele noastre de credinte si atunci cand incetam sa mai credem minciunile pe care societatea ni le-a spus. Fericirea nu este ceva ce trebuie castigat sau pentru care trebuie sa muncesti. Fericirea este dreptul nostru din nastere.

Jesse Herman

Sursa: www.spiritscienceandmetaphysics.com

Traducere: Alice Danila

Imagine: www.mentalfloss.com



Astro Shop

Cele mai noi articole