Acceptarea schimbarii
Schimbarea= orice experienta care aduce ceva nou fata de momentul prezent.
Schimbarile pot fi initiate constient (sunt acele schimbari la care te astepti) sau inconstient (sunt acele schimbari care te surprind). Dar toate sunt create, co-create de tine.
De ce te sperie schimbarea?
Pentru ca mintea vrea sa te pastreze in cerc. Cata vreme esti in minte, in cap, nicio schimbare nu te bucura, toate iti vor da o stare de alerta, de frica. Ai momente in care te bucuri, dar acelea sunt momentele in care mintea tace si inima este la “conducere”.
Cand vrei sa planifici in detaliu o schimbare, vrei sa te asiguri ca fiecare pas va fi cunoscut. Ori cand proiectezi ceva in viitor, acel ceva nu poate fi decat trecutul. Pentru ca altceva nu stii si nu ai, in afara de trecut. Cand te gandesti la viitor, nu faci decat sa-l umpli cu trecut.
In trecut, exista iluzia ca tu trebuie sa ai dreptate, sa stii tot, sa fii in control. Nu ai incredere in tine, nici in Dumnezeu.
Asadar, daca vrei sa faci o schimbare, indiferent in ce domeniu si din ce punct de vedere:
1. Mai intai, intreaba-te daca asta vrea inima ta. “Imi ascult inima acum?”
2. Apoi, fa primul pas in acea schimbare, nu te preocupa de urmatorii. Se vor genera de la sine, doar primeste tot ce vine.
3. Ai incredere! Nu esti de unul singur, nu ai fost niciodata.
4. Nu forta lucrurile, lasa-le sa se aseze! Cand fortezi lucrurile, o faci din frica si, desi crezi ca le descurci, nu faci decat sa te opui mersului lor firesc.
Frica apare in momentul in care te crezi izolat, pe cont propriu, de unul singur. Insa adevarul este ca niciodata nu esti de unul singur. Daca te dai la o parte din calea ta si din calea lui Dumnezeu, vei primi nemijlocit sprijinul Universului si oportunitatile frumoase pe care le meriti.
Care sunt schimbarile benefice? De unde stii cand si daca sa faci o schimbare?
Iti asculti inima!
Nico Svârlefus