Antrenament: 9 Unelte pentru transformarea conștiinței și a realității

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 25 august 2017, 54987 vizualizari

Iată câteva unelte care, folosite constant si conștient, pot face minuni prin schimbările pe care le produc în mintea și viața noastră. De citit, de vorbit, teoretizat, filozofat, discutat și comentat în mod "spiritual" e simplu. Dar asta nu va schimba viața noastră. Exercițiul, disponibilitatea de a aplica ce știm, asta cu adevărat schimbă.

Acest articol este pentru aceia care s-au săturat (doar) de teorie și au nevoie de cateva îndrumări pentru practică. Pentru curajoși și hotărâți

Recomandare: înainte de orice, e necesar să dai la o parte orice prejudecată si punct de vedere care te-ar putea opri, limita, deturna. Altfel spus, întâi practică și apoi vezi dacă functionează. Poți exersa cu câte o unealtă pe zi sau chiar câte una mai multe zile, cum simți. Succes!

1. Fără sfaturi (mai ales necerute). Sfaturile sunt percepții, gânduri, judecăți, așteptări, proiecții. Cutii. Limitări. Invalidări.

Ce pot eu să te sfatuiesc pe tine? Cel mult îți pot da din punctele mele de vedere, ceea ce uneori mai mult te încurcă decât te ajută. Si cel mai rău e că, dând sfaturi, deseori tot ce reușim este să invalidăm, adică să transmitem mesajul că sfătuitul nu poate, nu știe, nu e în stare. Dacă deseori ceri sfaturi sau oferi, opreste-te o perioadă, măcar așa ca exercițiu și vezi ce se intâmpla.

E una să împărtășești din ceea ce știi sau ai trait, poate chiar să spui ce ai face tu probabil intr-o situație similară, si e alta să dai sfaturi și indicații despre ce ar trebui să facă altul.

2.  Fără presupuneri/scenarii.

Presupunerile sunt, adesea, nimic mai mult decât niște semințe ale creației de realitate nouă și nu reflectă realitatea deja prezentă. Sunt modalitatea prin care alegem să ne creăm relațiile și experiențele, cu greutate... Făcând presupuneri, limităm creația, constrângem universul și sufocăm imaginația. Creăm suferință, prin simplul fapt că, de regulă, presupunerile nu sunt favorabile și nici prea vesele. Cumva, generăm ceea ce presupunem. Sau ne alegem cu nefericire și frică în momentul prezent, pentru ceva ce nici măcar nu știm cum va fi.

3. Nu lua nimic personal!

Totul este doar ceea ce este. Oamenii sunt, spun si fac ceea ce (doar) sunt. Ceea ce aleg. Nimic nu e personal si nu e din cauza ta, de fapt. Pentru ca fiecare isi este atat cauza, cat si efect. Fiecare creeaza prin alegere. Nimic din ce alege cineva nu este personal, este doar ceea ce este si ce crede ca e potrivit in acel moment.

4. Fii dispus să ierți.

Daca tot ai judecat pe cineva, iartă. Dacă ai fost judecat, iartă. Dă drumul. Creează spațiu în minte, în momentul prezent. Creeaza spațiu pentru ceva diferit, pentru posibilități noi. Iartă și Creează. Intreaba, ori de cate ori percepi greutate sau presiune: ce e de iertat aici, ce aș putea ierta și cui?
Observă în pace, după ce ai iertat, viața ca după furtună. E limpede, e inspirație, e ușurință?

5. Treaba ta e cu tine.

Tu nu știi ce e mai bine pentru celălalt, nu știi ce ar trebui să facă, nu ai idee ce fel de calatorie si-a propus in viata asta și de ce alege anumite experiente. Tu nu stii nici macar pentru ce are nevoie si alege inclusiv sa sufere. Nu stii ce soluții sunt mai bune pentru el. Nu-l "ajuta", intrand in viata lui și facand-l mic.Nu trage concluzii. Nu pretinde ca stii ce simte, ba mai mult, ca detii leacul.
Pune intrebari, daca vrei. Priveste-l ca pe o fiinta puternica, potenta, capabila, infinita, asa il ajuti cu adevarat. Nu pune presiune pe oameni sa citeasca ce carti citesti tu sau sa faca exact cursul pe care-l faci tu. Lasa-le spatiu tuturor sa fie ceea ce sunt si, mereu, aminteste-ti ca ai treaba cu gradina ta. Mereu. Vezi-ți de treaba ta! SI de gradina ta, deci.

6. PREZENȚA

Fii prezent. Fă pauze/breșe în fluxul mental. Respira și adu-te în prezent cu totul. Privește totul cu atenție, contempla, respira. Și dă drumul îngrijorării, poveștii, scenariului sau ce mai era în mintea ta înainte să revii în prezent.
Doar prezent îți ești folositor ție și vieții tale. În rest, nu faci decât să faci piruete, sa ramai in bucla.

7. RECUNOȘTINȚA

Putem fi, face, învăta și obține multe, putem chiar înțelege mult, după care ne vom dori și mai mult, și mai departe, și mai sus, și mai bine etc... Și e in regula, numai să ne dăm răgazul de a mulțumi, de a fi recunoscători pentru pașii pe care-i facem, pentru ceea ce oferim si primim. E combustibilul nostru, este felul în care universul ne încarcă și ne hrănește cu bucurie. Iar asta înseamnă că obținem/conservăm, în fapt, energie și putere pentru a crea și mai mult.
Așadar, zilnic mulțumește. Oamenilor, naturii, lui Dumnezeu, ție. Multumește ca o mantră. Ca o rugăciune.

8. IUBIRE de sine si RESPECT.

Cineva care se iubește pe sine ar alege asta? Ce ar alege cineva care se iubește pe sine, in aceasta situatie? Dar cineva care se respectă pe sine?
Ar accepta o ființă plină de iubire să se saboteze? Ar alege să invadeze timpul, spațiul și viața altei ființe?
Ar păstra o ființa care se iubește pe sine acest gând, aceasta realitate, această formă relațională? Sau ar alege ceva diferit?
Iata întrebări ajutătoare, de folosit in pragul unor alegeri si nu numai. 

9. APRECIAZĂ. DA (-ti) PUTERE.

Alege din om ceea ce apreciezi. Arata-i și lui. Spune-i. Alege dintr-o situatie ce apreciezi. Arata-i mintii tale, spune-i. Educă mintea ta să privească mai des ceea ce poate aprecia și sa fie dispusa sa cultive asta.
Dacă nu poți aprecia, ramâi neutru. Fără puncte de vedere, păreri si concluzii. Nu uita că tot ce vezi și recunoști e parte din realitatea ta și creează realitate mai departe.
Ce apreciezi la tine acum? Ce vei aprecia la ceilalti in zilele urmatoare? Ce e de apreciat în ceea ce ai creat pana acum?  
Tu ce vrei să manifești în viața ta? Începe acum!

Spor, Ușurință și Minuni!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

Credit foto: Gabe Tomoiaga http://www.tomoiagafineart.com

 

Astro Shop

Cele mai noi articole