Beneficiile majore ale consumului de avocado

Autor: Cristina Ciobanu - vineri, 28 iunie 2013, 5378 vizualizari
Beneficiile majore ale consumului de avocado

Iti vine sa crezi sau nu, avocado este considerat de foarte multi nutritionisti ca fiind alimentul perfect. 

Desi este un fruct foarte bogat in calorii, acestea sunt foarte nutritive si benefice organismului. 

Este usor de preparat, fie ca il adaugam in diferite salate, fie  il consumam simplu sau in diferite sucuri, beneficiile nu intarzie sa apara.

Beneficiile consumului de Avocado:

1. O minte sanatoasa!  Dr. Daniel G. Amel  cunoscutul autor al cartilor „Schimba-ti mintea” si „Schimba-ti viata”sustine faptul ca avocado este alimentul perfect pentru buna functionarea a creierului nostru  si principalul aliat care ajuta la prevenirea aparitiei de Alzheimer.

Avocado impleteste armonios o cantitate ideala de OMEGA3 , acizi grasi si vitamina E, toate ajutand si protejand creierul.

2. O inima puternica! Fructele de avocado sunt bogate in grasimi mononesaturate care stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Avocado contine vitamina B6 și acid folic natural, acid oleic de grasimi mononesaturate  care sunt, de asemenea, recunoscute pentru sanatatea inimii.

3. Sarcina! Acidul folic este de obicei recomandat pentru femeile gravide pentru a ajuta la dezvoltarea creierului fatului si alte organe vitale.  Unii experti in sanatate considera  ca acidul folic sintetic extras reprezinta o problema.  Ei recomanda utilizarea de acid folic natural, si astfel avocado vine in ajutorul femeilor gravide. 

4. Sanatatea ochilor: Avocado contine carotenoide leutein, un antioxidant care este specializat in protejarea ochilor, chiar si  de la daunele induse de  stres, fapt ce poate duce la slabirea vederii. Desemenea avocado ajuta in prevenirea formarii de  cataracta si la mentrinerea functionarii corecte a intregului organism.

5. Tensiunea arterială: Avocado are un conținut ridicat de potasiu, cu  30 la suta mai mult decat bananele, iar continutul ridicat de omega-3 si acid oleic sunt benefice pentru reducerea tensiunii arteriale.

6. Anti-inflamator: Inflamatia este considerat a sta la baza celor mai multe boli non-contagioase. Avocado are o abundenta de polifenoli și flavonoide fitonutrienți din plante, care au fost descoperite ca fiind agenți anti-inflamatorii.

7. Anti – imbatranire: Glutathione, antioxidantul maestru, ajuta ficatul si sistemul nervos. Este responsabil de completarea si reciclarea altor antioxisandi din organism. Este vital pentru intarirea sistemului imunitar, avocado fiind unul dintre putinele alimente care contin o cantitate considerabila de glutathione.

8. Zaharul din sange: Grasimile monosaturate din avocado pot preveni  sau anula rezistenta la insulina, specifica persoanelor cu diabet de tip 2. Fibrele solubile din avocado ajuta la prevenirea  cresterii nivelului de zahar din sange.

9. Digestie: Nutrientii si enzimele din avocado reduc inflamatia stomacului si a mucoasei intestinului subtire. De asemenea creste abilitatea organismului de a absorbi carotenoide si nutrienti.

10. Cancer: Avocado poate fi un bun ajutor in prevenirea cancrului de san si de prostata.

Cristina Ciobanu

 

*Bibliografie: 

www.naturalnews.com

www.greenparenthood.com

www.undergroundhealthreporter.com

www.healthonlinezine.info

*Sursa imagine:  www.plus.google.com 

 


Astro Shop

Cele mai noi articole