Cheile Genelor - instrumente de lucru. CONSTANTIN BRÂNCUȘI prin lupa Profilului Hologenetic

Autor: AstroCafe.ro - luni, 21 septembrie 2015, 20876 vizualizari
Cheile Genelor - instrumente de lucru. CONSTANTIN BRÂNCUȘI prin lupa Profilului Hologenetic

Cheile Genelor sunt un sistem avansat de profilare care îți revelează calea devenirii tale spirituale. Vom prezenta în acest articol elementele esențiale pentru lucrul cu acest sistem.

Profilul Hologenetic

Oferă o radiografie fină a tuturor capitolelor importante ale vieții tale: darurile cu care ai venit pe lume, felul în care te comporți în relații, cum atingi prosperitatea. Practic, este format din 11 sfere, grupate în 3 secvențe. Fiecare sferă conține o cheie – arhetip căreia îi este asociată o linie.

Poți genera Profilul Hologenetic aici, în funcție de data, ora și locul nașterii.

64 de chei - arhetipuri

Fiecare este ocazia unei călătorii spre sine, ce va debloca o cantitate imensă de energie. Călătoriile se desfășoară pe aceeasi dinamică, trecând prin trei nivele de frecvență, de la Umbră, către Dar și Siddhi (Darul Divin).

Când ești în Umbră, te scufunzi. Este esențial să deschizi ochii larg și să vezi suferința din tine și din jurul tău. Cheile Genelor sugerează 3 pași în lucrul cu Umbra: observarea, acceptarea și îmbrățișarea acesteia. Observ, accept și îmbrașisez starea în care mă aflu, ea face parte din mine. În momentul în care ai curajul, perseverența si răbdarea de a lucra cu Umbrele, cu fricile tale, ceva în tine se relaxează, începi sa faci conexiuni și să percepi oportunitățile din jur. Acesta este momentul în care deblochezi Darul.

3 Secvențe

În ADN-ul nostru există determinările tuturor celor 64 de chei-arhetip, care se activează în funcție de contextul în care ne aflăm, de interrelaționările de zi cu zi. Oamenii cu care intrăm în contact și conjunctura astrală pun astfel o anume lumină pe profilul nostru.

În Profilul Hologenetic personal, însă, vom regăsi doar 11 chei-arhetip, reprezentând teme majore pentru viața noastră, grupate în 3 secvențe:

Este compusă din sferele: Munca Vieții, Evoluția, Radianța și Scopul. Munca Vieții este o sfera comuna cu Secvența Perlă unde se transformă în Brandul Personal. Similar, Scopul este o sferă comună cu Secvența Venus unde se transformă în Scopul în Relații.

Este compusă din sferele: Scopul în Relații, Atracția, IQ, EQ, SQ și Centrul. Centrul este o sferă comună cu Secvența Perlă unde devine Vocația.

Este compusă din sferele: Vocația, Cultura, Perla și Brandul Personal.

11 Sfere

Cele 11 sfere reprezintă teme importante pentru viața și devenirea noastră, fiecare domeniu din viață fiind exprimat printr-o cheie-arhetip.

6 Linii

Fiecărei chei-arhetip i se poate asocia una dintre cele 6 linii. Atunci când privești o cheie prin lentila diferită a celor 6 linii este ca și cum ai cânta aceeași melodie în 6 chei diferite. Tiparul din spate este același, dar emoția exprimată de fiecare este complet diferită.

Cele 6 linii au o însemnătate specifică la nivelul fiecărei sfere, dar pentru a simplifica, vom evidenția câteva teme generale pentru fiecare linie. Astfel:

Poate părea complex și dificil la început, dar nu este decât un joc al tiparelor, al arhetipurilor. De aceea, atunci când lucrezi cu Profilul Hologenetic, este important să contempli atât separat cât și împreună cheia-arhetip și linia dintr-o anumită sferă a profilului tău.

Teoria poate deveni aridă fără practică, așadar, vă propunem un mic exercițiu aplicativ, pe Profilul Hologenetic al celui perceput azi ca un mit în istoria artei mondiale: CONSTANTIN BRÂNCUȘI, românul plecat dintr-un sat din Oltenia să cucerească lumea.

Ne vom concentra, în principal, pe Secvența de Activare din Profilul său Hologenetic, cu numai câteva referiri esențiale la alte aspecte din profil.

Deoarece Umbra este un aspect ce se trăiește intim și diferit de fiecare persoană, abordarea ei necesită o apropiere care nu ne este accesibilă în cazul lui Constantin Brâncuși. De aceea ne vom opri cu precădere pe potențialul înalt, pe Darurile și Siddhi-urile revelate de profilul său.

La nivelul a ceea ce este Inconștient: sfera Radianței, cu Cheia 34 definită de Umbra Forței, Darul Puterii și Siddhi-ul Maiestuozității este legată - prin Linia 3, caracterizată prin sintagma CEL CARE SCHIMBĂ - de sfera Scopului, cu Cheia 20, în care Umbra Superficialității, revelează în Dar Siguranța de sine, iar în Darul Divin Prezența.

Asadar, pe plan inconștient (cine sunt?), la nivelul sferelor Radianța și Scop, linia 3 denotă o înclinare spre interacțiune, experiență variată și multă noutate. Tehnica de cunoaștere abordată de cele mai multe ori este cea a încercării și erorii, individul aflând astfel pe propria-i piele ce funcționează și ce nu. Și putem, oare, să nu ne gândim la vorbele care i-au însoțit refuzul de merge să lucreze ca ucenic în atelierul lui Auguste Rodin, mult mai faimos la acea vreme în comparație cu Brâncuși: “La umbra marilor copaci nu crește nici iarba”?

Cheile din sferele inconștiente (sa nu uitam ca răspund la întrebarea cine sunt?) vorbesc despre Putere, Maiestuozitate, Siguranță de Sine și Prezență. Este de ajuns să privim o fotografie a lui Constantin Brâncuși pentru a simți Puterea și Prezența din ochii săi. Putem spune că puterea pe care o resimțim emanată de personalitatea sa capătă o notă brutală uneori și de aceea este cu atât mai fascinant să vedem că motto-ul celei de-a 34-a Chei, pe care o regăsim de două ori în profilul sculptorului - în sfera Radianță și în sfera Perlă - este “Frumusețea Fiarei”. Reamintim numai că determinantele acestei chei sunt Forță, Putere, Maiestuozitate.

La nivelul Conștientului, al aplicării în real, sfera Munca Vieții, cu Cheia 55, având ca motto “Visul libelulei” și ca temă centrală Marea schimbare, are drept Umbră Victimizarea, Darul și Siddhi-ul fiind, amândouă, Libertatea și este unită prin Linia 1, cea definită drept CREATORUL, de sfera Evoluție, cu Cheia 59, în care Umbra este Necinste, Darul: Intimitate și Darul Divin: Transparența.

Dacă ne uităm la Cheile din sferele conștiente (răspund la întrebarea ce fac?, cum manifest ceea ce sunt?), Munca Vieții și Evoluția, observăm arhetipurile Libertății, Intimității și Transparenței. Brâncuși ne apare, astfel, drept creatorul ce își sculptează operele în căutarea libertății formei și a spiritului. Intimitatea și Transparența le înțelegem din prisma unei raportări autentice, pe deplin dezbrăcate de redundant și neadevăr, atitudine vizibilă în opera sa prin simplificarea radicală a formei. Tot despre intimitate îi vorbește Brâncuși lui Modigliani spunându-i “Vă pot da o daltă și un ciocan, însă ați putea distruge această bucată de piatră calcaroasă. Eu nu dau niciodată prima lovitură până când piatra nu mi-a spus ce trebuie să fac. Aștept până când imaginea interioară s-a format în mintea mea. Câteodată durează săptămâni întregi până când piatra vorbește.Trebuie să privesc atent în interiorul pietrei. Nu mă uit la aparență.”

Nu sunt, oare, edificatoare determinantele subliniate în textul de mai sus pentru creionarea profilului celui care a plecat către Paris pe jos, într-o călătorie inițiatică ce a durat mai bine de un an, mânat de umbra forței sale hotărâte să înfrunte lumea, având însă darul puterii, “care curge pur și simplu din tine și devii, fără efort, una cu activitatea”? Mărturiile prietenilor și admiratorilor lui Brâncuși, fericiți să poată fi martorii momentelor când artistul îi primea în atelier în vreme ce își cioplea piatra sau lemnul sunt impresionant de apropiate de definiția dată în Cheia 34: “Aceștia sunt oamenii ale căror mișcări au o calitate hipnotică, ce trezește admirația celorlalți”.

Ne putem îndoi că asumându-și umbrele, Brâncuși a ajuns la darul divin al libertății și maiestuozității?

Revenind asupra elementelor definitorii din Secvența de Activare și din sfera Perlă, am senzația stranie că cel ce a creat cheile parcă a intenționat să îl descrie pe Brâncuși, cu a sa Domnișoară Pogany ori Cumințenia Pământului, alăturate Coloanei Infinitului, Mesei Tăcerii și Porții Sărutului; și îl am aievea în fața ochilor pe țăranul flămând de altceva, scormonind cu brutalitate și lovind cu forță și înverșunare blocul de piatră în căutarea puterii adevărate, a esenței vieții, modelând în libertate deplină, cu mișcări naturale, chipul maiestuozității însăși prin Măiastrele sale.

Citește aici alte articole despre Cheile Genelor.




Astro Shop

Cele mai noi articole