Coronavirus: protectie cu VITAMINA C si D

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 11 martie 2020, 9593 vizualizari

Cum să ne protejăm de Coronavirus?

Este esențial pentru toata lumea să își joace rolul în prevenirea virusului prin întărirea sistemului imunitar propriu.

O funcție imunitară robustă ar putea ajuta la reducerea riscurilor de infecții virale și bacteriene. Sistemul imunitar poate ajuta organismul să lupte împotriva infecției cauzate de virusuri și să accelereze procesele de recuperare după o infecție. Există două vitamine care pot intari imunitatea, mai ales în timpul acestui focar, este vorba despre vitamina C și D.

Vitamina C este un nutrient esențial care nu poate fi produs de organism și trebuie obținut din alimente sau suplimente. Multe studii au arătat că vitamina C a fost legată de beneficiile sale impresionante pentru sănătate în consolidarea apărării naturale a organismului. Unul dintre rolurile semnificative ale vitaminei C în îmbunătățirea funcției imunitare este stimularea sintezei celulelor albe din sânge (limfocite și fagocite), care ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor virale și / sau bacteriene. În afară de asta, vitamina C este o parte esențială a sistemului de apărare a pielii. Vitamina C este transportată activ la nivelul pielii în perioada infecțioasă, unde poate acționa ca un antioxidant pentru a consolida bariera reprezantata de piele împotriva virusurilor și bacteriilor care intră în organism.

Cea mai extinsă infecție umană studiată este raceala obișnuita. Nu este definita cu exactitate ca o boală specifică, dar este un cumul de simptome precum secreția nazală, dureri în gât, tuse și febră. Majoritatea episoadelor de răceală frecvente sunt cauzate de virusul respirator! Prin urmare, cu recentele noutăți despre noua coronavirus, este esențial pentru noi să luăm suficienta Vitamina C pentru o protecție imunitară mai puternică împotriva focarului.

Pe lângă portocale, vitamina C este disponibilă pe scară largă în natură și se găsește în alte fructe proaspete, cum ar fi guava, mango, papaya, citrice și legume cu frunze. Dacă se urmărește consumul a cel puțin cinci fructe și legume zilnic, cantitatea de vitamina C ingerată este estimată a fi cuprinsă între 200 și 300 mg, în funcție de conținutul specific de vitamina C al alimentelor consumate.

Totuși, Vitamina C este, de asemenea, cea mai puțin stabilă dintre toate vitaminele și ușor distrusă în timpul procesării și depozitării. În plus, vitamina C este o vitamină solubilă în apă, care este excretată cu ușurință prin urinare. Prin urmare, trebuie reînnoita zilnic. Asigurarea unui aport adecvat de vitamina C prin dietă sau prin suplimentare, în special în grupuri precum vârstnicii, fumătorii, persoanele aflate sub stres sau persoanele cu un sistem imunitar deficitar, este necesară pentru o funcție imunitară adecvată și rezistență la infecții. Astfel, poate fi necesar să se ia în considerare o doză mai mare de vitamina C prin suplimentare pentru a realiza funcții optime de sănătate din aceasta.

În afară de vitamina C, un alt nutrient important este vitamina D. Vitamina D nu acoperă numai funcția binecunoscută a calității și a sănătății fiziologice osoase. El exercită o funcție cheie în activitățile de modulare imună. Ea ajută la menținerea sistemului imunitar in echilibru, care se manifestă la fel ca o gimnastă care merge pe o barna. În 2017, o analiză intensivă a studiilor clinice potențiale a arătat că administrarea suplimentelor cu vitamina D reduce riscurile dezvoltării unei infecții respiratorii cu aproximativ 42% la persoanele cu un nivel scăzut de vitamina D la începutul studiului. Pe de altă parte, vitamina D ajută și la intarirea sistemului imunitar prin stimularea producției de proteine antimicrobiene care ajută la protejarea organismului împotriva invaziei de virusuri și bacterii. Aceste proteine antimicrobiene vor trăi apoi în celulele imune din întregul corp și vor proteja în mod constant organismul pentru a lupta împotriva virusurilor și bacteriilor care provoacă infecții respiratorii.

Cantitatea de vitamina D pe care trebuie să o luați depinde de vârsta. Doza zilnică recomandată pe care trebuie să o administrăm pentru a ne menține sănătatea variază de la 600 UI (pentru adolescenți cu vârsta între 10-18 ani și adulți cu vârste cuprinse între 19 și 65 ani) până la 800 UI (pentru vârstele mai mari de 65 de ani). Cu toate acestea, luând în considerare cercetările, acestea dezvăluie rolul vitaminei D împotriva mai multor boli și condiții de sănătate, inclusiv gripa, un aport zilnic de cel puțin 1000 UI de vitamina D fiind sugerat de majoritatea furnizorilor de servicii medicale.

Putem obține vitamina D din expunerea la soare, alimente și suplimente. Dacă obțineți vitamina D din lumina soarelui, factori precum timpul de expunere, durata expunerii, poluarea mediului, tonul pielii și utilizările protecției solare pot afecta modul în care organismul nostru produce vitamina D. Cu toate acestea, acum când noul virus - Coronavirus este în plină desfășurare, oamenii petrec mult mai mult timp acasă, departe de mulțimea publică; care, la rândul său, se țin departe de lumina soarelui naturala care produce vitamina D în organism. Dacă trebuie să obținem Vitamina D din sursa de alimente, pare dificil să îndeplinim cerințele zilnice, deoarece foarte puține surse de alimente sunt bogate în vitamina D și este posibil să fie nevoie să consumăm o porție uriașă pentru a atinge nivelul recomandat. Prin urmare, cel mai convenabil mod de a îndeplini doza recomandată este prin suplimentare. Un comprimat de vitamina D poate furniza 1000 UI.

Protejați-vă întotdeauna pe voi și pe membrii vulnerabili (copii mici, vârstnici, persoane cu imunitate scazuta), asta ajută la reducerea riscului de infecție, reduce sarcina asupra serviciilor de sănătate și reduce impactul răspândirii virusului. 

Sursa: Biolife.com

 

 



Astro Shop

Cele mai noi articole