Cum sa-ti prepari propriul ulei pentru masaj

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 07 mai 2014, 7171 vizualizari
Cum sa-ti prepari propriul ulei pentru masaj

Masajul este o terapie de vindecare care implică manipularea țesuturilor moi ale corpului. Acesta poate calma durerile muscular si alte tipuri de dureri, relaxeaza, stimulează circulația sângelui și ajuta sistemul limfatic. Masajul are, de asemenea, efecte benefice asupra pielii si este un excelent “calmant” al mintii.

Există numeroase stiluri de masaj, despre care o sa va povestesc in articolele ce urmeaza. Pentru masajul cu uleiuri esentiale (aromaterapeutic) aveti nevoie de un ulei operator (o baza) care consta intr-un ulei vegetal care, in afara faptului ca este un foarte bun lubrifiant, poate adduce beneficii pielii noastre.

La selectarea ueleiului pentru masaj,  recomandat ar fi sa tineti cont de tipul de piele uscata/grasa. Pentru piele uscata,  folositi uleiul de argan, migadale dulci, cocos, limba-mielului, avocado. Pentru o piele grasa folositi uleiul de jojoba, samburi de struguri. Pentru pielea sensibila folositi uleiul de jojoba si cel de migdale dulci. Il puteti imbunatati pentruc almarea alergiilor, iritatiilor, cu uleiuri esentiale de: levantica, trandafir, portocala, iasomie, geraniu, ylang-ylang, pachiuli, tamaie.

Va puteti “juca” cu uleiurile astfel incat sa puteti sa va creati propriul ulei de masaj tinand cont de tipul de piele si mirosurile care va incanta.

Iata si cateva recomandari:

Ulei de masaj floral: 120ml ulei vegetal (cel pe care il preferati si se potriveste) peste care presarati: 15 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, 10 picaturi de ulei esential de mușcată, 8 picaturi de ulei esential de iasomie.

Ulei de masaj “picant”: 120ml ulei vegetal, 15 picaturi de ulei esential de lemn de santal, 9 picaturi de ulei esential de scortisoara, 6 picături de ulei esential de mentă, 5 picaturi de ulei esential de piper negru. Acesta este si un bun anticelulitic.

Ulei de masaj stimulator: 120ml ulei vegetal, 15 picaturi de ulei esential de trandafir, 5 picaturi de ulei esential de ylang-ylang, 10 picaturi de ulei esential de iasomie.

Combinatiile pot fi numeroase, insa, in functie de necesitati, creativitate, fiecare poate experimenta. Va recomand sa nu folositi mai mult de 5 uleiuri esentiale, iar amestecul sa-l faceti intr-un recipient de sticla inchis la culoare. Nu-l tineti in soare, preferabil ar fi sa-l pastrati in frigider.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu- terapeut

 

*Bibliografie: www.wikihow.com
*Sursa imagine:www.massagemag.com



Astro Shop

Cele mai noi articole