Cum vă vedeţi, aşa veţi fi

Autor: AstroCafe.ro - marti, 18 decembrie 2018, 15477 vizualizari

Dacă ar trebui să aleg şapte lucruri pe care urmează să le transmit copiilor mei pentru a reuşi cu adevărat în viaţă, unul dintre ele ar fi să-şi aleagă cu grijă oamenii cu care îşi petrec timpul.

Rezultatele cercetărilor ştiinţifice au indicat limpede importanţa moştenirii genetice, dar în ceea ce priveşte comportamentul, aceasta nu are nici pe departe efectul pe care-l manifestă oamenii din anturaj. O să reiau ideea pentru a elimina orice ambiguitate: dacă vă pierdeţi timpul cu rataţii, veţi fi tras în jos. Dacă staţi mai mult în preajma învingătorilor, veţi evolua progresând. Este uşor de înţeles de ce se întâmplă în acest fel: cu toţii avem tendinţa să intrăm în colaborare sau în competiţie cu oamenii din mediul nostru.

Pe de o parte, poate fi vorba despre societatea în care trăim, pe de alta, despre grupul de apropiaţi sau despre vecini. Nu este uşor să defineşti un învingător sau un ratat. Nu toţi oamenii la care ţineţi vor fi la fel de orientaţi către realizări ca dumneavoastră. Realizarea este un comportament, un rezultat. Este ceea ce se întâmplă când înfăptuiţi anumite lucruri specifice altor persoane realizate. Din punctul meu de vedere, învingătorii nu trebuie să fie neapărat bogaţi, însă cu siguranţă că pot fi. Prosperitatea este unul dintre atributele care indică un grad înalt de disciplină personală.

O altă virtute omenească importantă este bunătatea. În privinţa aceasta, eu nu prea fac concesii. Nu-mi place să-mi petrec vremea cu persoane neomenoase. Răutatea este ca o boală. Caracterul binevoitor este foarte important, atât în relaţiile pe termen scurt, cât şi în cele de durată. Eu îmi aleg neapărat în anturajul meu oameni care duc lucrurile la bun sfârşit. Nu mă interesează persoanele care încep o grămadă de proiecte, ci acelea care le finalizează. Şi lucrul acesta este molipsitor.

Cei care se preocupă să termine ceea ce au început dau dovadă de un grad de disciplină cu mult peste medie. Deşi în privinţa aceasta mai pot face unele concesii, mă gândesc totuşi că nu pot investi prea mult timp în oameni care nu-şi desăvârşesc planurile. Deoarece nu există oameni perfecţi (pot să vă asigur că perfecţiunea este o calitate aparentă a unora care ştiu să-şi ascundă bine lipsurile), este preferabil să-i alegeţi pe cei care măcar încearcă. Nu daţi atenţie persoanelor care vorbesc despre succes.

Vorbele nu valorează prea mult şi toată gândirea pozitivă de pe planetă nu vă va aduce rezultatele dorite. Asta înseamnă că aveţi o mare problemă. O persoană care vorbeşte doar despre gândirea pozitivă nu vă oferă niciun beneficiu suplimentar faţă de situaţia în care aţi avea în anturajul dumneavoastră pe cineva cu gândire negativă. Cel puţin, pesimistul identifică problemele de rezolvat. Dacă persoana pozitivă schimbă cu adevărat vieţile celorlalţi şi îşi împlineşte visurile personale, atunci înseamnă că aţi găsit un om pe care merită să-l includeţi în echipa dumneavoastră de inspiraţie sau de sprijin.

Ce alţi oameni v-aţi mai putea dori să aveţi în preajmă? Pe cineva cu percepţii extrasenzoriale, care vede problemele înainte de a se manifesta, are soluţii pentru ele şi este gata să le pună în practică atunci când este cazul şi să meargă mai departe. Tipul acesta uman reprezintă una dintre persoanele cele mai valoroase pe care o puteţi coopta în echipă, iar dezvoltarea calităţilor respective vă va ajuta şi pe dumneavoastră să progresaţi frumos.

În fine, puteţi alege o persoană realistă. Viaţa nu este un joc de loterie. Dumnezeu nu este o maşinărie automată. Aproape toate lucrurile pe care le realizaţi până la urmă în viaţă vi se datorează dumneavoastră. Nu creaţi în totalitate realitatea în care trăiţi, dar modelaţi absolut tot ce vedeţi înaintea ochilor. Dumneavoastră v-aţi creat copiii (deşi majoritatea trăsăturilor bune sau rele le-au luat de la copiii vecinilor). Cei mai mulţi oameni îşi creează ei înşişi conturile din bancă, iar cei care au avut greutăţi mari în viaţă se pot afla şi ei pe punctul de a-şi crea un nou cont în bancă.

Realitatea lumii a existat mai întâi sub forma unui gând. Buddha a spus lucrul acesta, nu eu. Eu îl folosesc ca pe un adevăr universal sau ca pe o lege a vieţii. Ca şi Edison sau Ford, când mă gândesc la un lucru, acţionez pentru a-l pune în practică şi caut să-mi creez convingerea că am abilitatea de a reuşi cu regularitate în privinţa respectivă, acţionând pentru a-mi transforma gândurile în realitate oricât de des este necesar. Nu zăboviţi în anturajul visătorilor. Staţi mai mult pe lângă făptuitori.

Credeţi în Dumnezeu? Să spunem că da. La început Dumnezeu a visat să facă cerul şi pământul, dar a fost foarte ocupat şi nu a reuşit niciodată să ducă lucrurile la bun sfârşit… Aţi vrea să vă aflaţi prin preajma unui asemenea personaj? Cred că aţi alege mai degrabă altul: La început Dumnezeu a creat cerul şi pământul… şi a văzut că erau bune. Eu îl prefer pe cel de-al doilea. Nu vreau să spun prin asta că Dumnezeu există. Este o decizie care vă aparţine. Dar ştiu că doriţi să vă aflaţi în prezenţa oamenilor care fac. Iar cei care fac, au. Ei sunt „cauza” lucrurilor pe care le au şi tot ei vă vor ajuta să vă modelaţi destinul personal.

Aveţi grijă să alegeţi bine. În asta rezidă toată diferenţa.

Kevin Hogan

Sursa: Manual pentru viata - Editura METEOR PRESS

Imagine: https://www.theodysseyonline.com

 



Astro Shop

Cele mai noi articole