Dar îndrăzniți: eu am biruit lumea! Întâlnirea Marte- Saturn
Născut într-o familie destul de înstărită, obișnuind să cheltuiască banii mai mult decât să-i câștige, devine din ce în ce mai nervos, frustrat și de necontrolat în timpul adolescenței. Comportament de copil sălbatic, cu dese ieșiri la scenă deschisă (trîntit și rupt racheta de pământ, etc), face aprope tot posibilul să-și saboteze calea către ceea ce-i plăcea cel mai mult: tenisul. Visul lui, ”voi deveni cel mai tare jucător de tenis din lume!”, este, firesc, luat în râs de cei din jur.
Un om îi intră în viață , sub forma unui antrenor, care îl ajută să-și depășească nervozitatea și să se concentreze pe ceea ce are de făcut. Acest om dispare brusc, în urma unui accident, poveste care îl disciplinează total pe micul rebel.
Rebel ce avea să devină cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. O poveste scurtă, care ascunde în spate multă muncă, autodisciplină, mulți ani și multe realizări. O istorie povestită și de întâlnirea de astăzi de pe cerul patriei.
Când studiezi un aspect (între două planete, e.g.), vezi care este potențialul maxim ce poate fi realizat acolo. Cum? O metodă practică este să te uiți după o personalitate care a dus acest aspect la un nivel de împlinire; un om, adică, ce te îndeamnă să visezi, să fi mai bun, să lucrezi cu tine. Care îți transmite, indirect, faptul că ”se poate!”.
Un fel de ”În lume necazuri veți avea. Dar îndrăzniți! Eu am biruit lumea”
Principiul de aplicare al astrologiei vechi (cu mici excepții) este cel ”democratic”. La normă. Un principiu ieftin, care ține cont de ceea ce a făcut poporul, iară nu elitele. Și care nu este funcțional deloc. ”Majoritatea posesorilor de aspect X au făcut și au dres, ori sunt așa și pe dincolo”. Ieftin. Dacă te interesează să-ți validezi comportamentul și aspirațiile după norma de cartier, n-ai decât. Dar dacă vrei să evoluezi, te invit în partea cealaltă a terenului.
Un filozof mai vechi zicea ”oprește-te în a căuta Cine Ești. Nu vei găsi. Mai degrabă vezi cine poți să devii”. Principiu pe care-l aplic întotdeauna în consultațiile mele. Nu merg pe predicții, ci pe forțarea celei mai bune profeții.
Băiatul din istoria de mai sus există: se numește Roger Federer. Și este născut sub semnul unui aspect foarte tensionat între Marte și Saturn (pentru ingineri, cuadratură). Iar astăzi, pe ecliptică, își dau întâlnire, ghici cine, Marte și Saturn, la gradul 1 Vărsător.
Saturn, în forma sa cea mai înaltă de manifestare, simbolizează Înțelepciunea, Anduranța, Rezistența, Tenacitatea, Disciplina. Marte, la rândul său, Voința, Forța, Acțiunea, Focul și Dorința. Combinația dintre cei doi poate da naștere, este adevărat, la frustrare și nervozitate, însă (dacă trecem pe partea cealaltă a terenului) este generatoare de opere desăvârșite, cu mare întindere în timp.
Cu scrâșnit din dinți și cu frâna de mână trasă, întâlnirea aceasta ne ia de mânuță și ne împinge în sus, dincolo de zona de confort. Având loc în Vărsător (o zodie foarte elitistă), ne invită la depășirea propriei condiții și la luarea unor decizii radicale, ce se cer (ori se doreau) a fi puse demult în operă.
În harta natală a unui individ, semnalizează un blocaj (un program) ce trebuie musai depășit în această viață. Este un aspect care descurcă multe situații prin metoda tăierii nodului Gordian (nu mai zic de pisici și de cozi, că-mi sar gagicile-n cap).
În aspectul ei mundan, un exemplu ar fi decizia Primăriei Capitalei, din 2013, privitoare la câiniii vagabonzi; o decizie dureroasă, care nu a mulțumit pe nimeni, dar care trebuia luată – tot pe un aspect Marte Saturn. În cazul unei decizii ce se tot amână, cum spuneam, împinge la luarea și punerea ei în aplicare.
Un alt exemplu: vecina noastră (a Finlandei, n.a.), Mama Suedia, recent a redeschis școlile si restaurantele. Mesajul lor este "cetățenii sunt liberi sa faca ceea ce cred ei ca este mai bine". Finlanda nu este nici ea departe, izolarea fiind mai mult de formă și culoare artistică.
Nu discut aici eficiența metodelor (nu-s nici virusolog și m-am retras din Institutul de Părerologie), pur și simplu fac o analogie cu ce am discutat mai sus: o hotărâre, prin vremurile acestea, indiferent de natura ei, va fi inconfortabilă sau neplăcută pentru cineva.
Aceasta este, în mundan, esența relației dintre cele două planete: orice decizie (sau acțiune) pare proastă, dar trebuie luată (întreprinsă).
Când două planete ”sunt la întâlnire”, se întâmplă simultan două lucruri: un ciclu se încheie și altul se pornește. Ciclul vechi Marte – Saturn, demarat în urmă cu doi ani (2 Aprilie 2018) face loc celui nou, început astăzi, ce își va opri motoarele și va trageconcluziile în data de 5 Aprilie 2022, ș.a.m.d... În general, dacă veți observa că anumite lucruri se repetă cu o periodicitate de doi ani în viața dumneavoastră, acolo este vorba de un ciclu Marte – Saturn. Care merită o analiză mai detaliată în harta (și experiența) fiecăruia.
O întâlnire Marte – Saturn, mai ales în aspect dinamic cu Uranus (cum este cel curent) ”vorbește” despre ieșirea din bucla sărăciei și neputinței și intrarea pe un făgaș de schimbare, progres și îmbogățire a propriei vieți. Prin efort coordonat, înțelepciune, cutezanță. Prin canalizarea acestei energii formidabile care este furia (sau frustrarea) către un scop îndepărtat, constructiv, utilizând metode și investiții eficiente. Și, mai ales, prin ieșirea dintr-o zonă de confort ”călduț” și luarea unor decizii mai mult sau mai puțin neplăcute.
”Ai câștigat, continuă; ai pierdut, continuă; ai căzut, ridică-te!”: sunt mantrele zilei de azi, pe care, împreună cu îndemnul ”îndrăzniți!” vi le ursesc de nu vă vedeți.
Vă pup pe chakre, e de bine,
Ion Hristescu
lejeanpericolhttps://www.facebook.com/vrajitoarea.electrica