De ce sa folositi uleiuri pentru eczeme?

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 28 mai 2014, 6061 vizualizari
De ce sa folositi uleiuri pentru eczeme?

Eczema (de asemenea, cunoscuta si sub numele de dermatita) este o afecțiune a pielii uscate. Aceasta este considerata cea mai frecventa boala a pielii. Termenul de eczema este în general aplicat la o serie de boli cornice ale pielii. Acestea includ uscăciune și erupții cutanate recurente, care sunt caracterizate de unul sau mai multe dintre aceste simptome: eritem, edem, mâncărime și uscăciune, cruste, exfoliere, vezicule, crapaturi sau sângerare.

Dacă aveți eczeme, pielea voastra nu poate produce la fel de multe grăsimi și uleiuri, și va fi mai puțin capabila de a reține apa. Prin urmare, bariera de protecție nu este la fel de buna asa cum ar trebui sa fie. La toate acestea contribuie si dieta, poluantii, sapunurile, spuma de baie și detergentii, mai ales cel lichid care usuca foarte tare.

"UK’s National Eczema Society", o piatră de temelie in tratarea eczemelor, recomanda sa ne hidratam pielea folosind creme si uleiuri specifice tipului de piele.

Uleiurile vegetale care sunt recomadate in astfel de afectiuni ale pielii sunt:

Uleiul de migdale dulci – este emolient și hrănește pielea uscată. Este benefic în ameliorarea mâncărimilor cauzate de eczeme.

Uleiul de Jojoba - Deși este de obicei numit un ulei, este de fapt o ceara lichida. Structura sa moleculară este similara cu cea a sebumului. Proprietatile sale terapeutice includ utilizări pentru pielea uscata si eczeme.

Uleiul de samburi de caise – este emollient, amelioreaza simptomele de mancarimi provocate de eczeme.

Evening Primrose Oil (Oenothera biennis) - La fel ca uleiul de limba-mielului, uleiul de luminita noptii este bogat în acizi grași nesaturați, care sunt utilizati pentru a repara și menține tesutul pielii.

Uleiul de Ciubotica-cucului este frecvent utilizată în preparate cosmetice și este bun pentru pielea uscata. Acesta este considerat a fi de ajutor pentru eczeme si vindecarea ranilor.

Uleiurile esentiale recomandate in aceasta situatie sunt:

Uleiul esential de  musetel - este anti-inflamator, antibacterian și anti-fungicid. Studiile clinice au demonstrat că utilizarea de musetel reduce cazurile de dermatită.

Uleiul esential de chimen – este frecvent utilizat în bucătărie, dar este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale cosmetice și este considerat a fi eficient în cazurile de eczeme și alte iritații ale pielii.

Uleiul esential de arbore de ceai este antifungic si antiseptic. Eficient in combaterea unor afectiuni precum acneea, micoza piciorului, abcesele, eczema, etc.

Uleiul esential de lavanda – antiseptic, curativ, echilibrant, calmant. Adjuvand in vindecarea eczemelor, psoriazisului, aceneei, etc.

Asa cum v-am recomandat si in articolele anterioare, nu aplicati uleiurile esentiale direct pe piele!

In ceea ce priveste eczemele, imbogatiti uleiurile vegetale cu uleiurile esentiale recomandate pentru ameliorarea/vindecarea acestei afectiuni.

Amintesc inca o data sa testati uleiurile, atat vegetale, cat si combinate cu uleiuri esentiale, pe o portiune mica de piele. Desi toate uleiurile vegetale sunt sigure pentru a fi aplicate pe piele, pot exista si exceptii! Daca observati o inrosire a pielii inseamna ca sunteti alergic!

Cam atat pentru astazi, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu - terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

Bibliografie: www.miracleoils.ca, www.herbhedgerow.co.uk
Sursa imagine: www.organicfacts.net



Astro Shop

Cele mai noi articole