Descopera-ti puterile siddhice
Misticii si spiritualistii totodata isi trezesc puterile siddhice atunci cand o iau pe drumul spiritualitatii. Aceste puteri sfideaza simturile, precum si intelectul - este vorba despre miracole incredibile, lecuiri, telepatie, clarviziune, citirea gandurilor celorlalti, precum si despre controlul trupului si al mintii. Aceste puteri siddhice sunt efectele secundare ale practicii spirituale intense la un nivel avansat.
Practicantii ce scot la suprafata puterile siddhice dinlauntrul lor vorbesc arareori despre capacitatile lor extraordinare. Ei nu recunosc niciodata ca poseda asemenea puteri iesite din comun. Si, atunci, ce sunt puterile siddhice? Sunt puteri ce devin manifeste atunci cand practicantul a ajuns la un nivel superior al practicii meditative spirituale, atat de avansat incat puterile yoghine au iesit la suprafata, oferindu-i controlul asupra corpului sau atat la nivelul constient, cat si la cel subconstient, atat la nivelul voluntar, cat si la cel involuntar. Odata cu aceasta trezire vine si controlul vibratiilor psihice ale respectivei persoane. Puterile siddhice starnesc uimirea. Se spune ca ele permit inaltilor lama din Tibet sa suporte frigul cel mai aprig, doar cu caldura trupului lor.
Puterile siddhice le-au dat capacitatea de a fi in mai multe locuri in acelasi timp si le-au permis sa posteasca ani intregi, supravietuind numai cu apa. Insa doar in vremea din urma a inceput sa se vorbeasca despre aceste puteri. Faptul ca ele pot fi dezvoltate de oameni este cu siguranta ceva fenomenal, dar dezvoltarea sau detinerea acestor capacitati este ceva ce angajeaza mintea mai multa vreme decat simpla durata a unei vieti.
Calugarii budisti au marturisit ca dezvoltarea mintii dureaza vreme de mai multe vieti. Mai intai are loc dobandirea puterilor. Numai atunci cand practicantul are motivatia adecvata si este plin de umilinta milostiva, apare si posibilitatea trezirii. Prin urmare, ar trebui sa facem diferenta intre dobandirea puterilor si trezire. Conectarea la puterile siddhice dinlauntrul nostru este o cale de a ne fortifia.
Apoi vine motivatia pentru care ne dorim aceasta dobandire a puterilor. Puterea poate fi folosita pentru scopuri nobile, cum ar fi pentru vindecare, poate fi folosita complet in interesul propriu, cum ar fi in cazul citirii norocului si prevestirii evenimentelor contra unei sume de bani, sau poate fi folosita in scopuri negative, cum ar fi pentru a controla mintile altora, cu scopul de a-i insela sau a profita de ei.
Modul in care sunt folosite aceste puteri siddhice tine in intregime de decizia personala. Insa ele implica mintea in modul cel mai uimitor cu putinta. Cel mai important lucru de retinut cu privire la scoaterea la suprafata a puterilor siddhice este ca aceasta e in intregime individuala. Misticii din Orient stiu acest lucru si au consacrat multi ani, chiar vieti intregi, prezentarii precautiilor ce trebuie sa insoteasca dobandirea puterilor.
Tentatia de a folosi aceste puteri in scopuri josnice e foarte mare, si din acest motiv multi maestri ai ezoterismului isi pun discipolii sa petreaca ani intregi transformandu-si inimile si mintile, inainte de a-i invata practicile spirituale care duc la dobandirea puterilor siddhice. Este periculos sa incerci sa dezvolti puteri siddhice pe cont propriu. Pentru siguranta ta, ai nevoie de supravegherea unui invatator, a unui maestru pe deplin calificat, care sa-ti arate caile ce duc la dobandirea acestor puteri, precum si la trezire.
Adevaratii maestri sunt rari, si acestia ii vor pune pe discipolii doritori la multe teste, pentru a le ghici motivatia din spatele dorintei de a invata, si vor face aceasta chiar inainte de a-i accepta ca elevi, cu atat mai mult ca discipoli. In majoritatea cazurilor, invatacelul trebuie sa se consacre practicii vreme de multi ani, pentru a-si linisti mintea si a o aduce sub control total.
Introducerea puterilor siddhice intr-o minte ce nu a fost linistita este asemenea introducerii unui elefant sau unui cal intr-un magazin de portelanuri. Totul o ia razna, pentru ca mintea nu se afla sub control. Tine minte acest lucru daca esti dornic sa progresezi in calatoria ta spirituala. Mintea obisnuita este ca o mare zbuciumata, plina de diversiuni perpetue si de temeri periculoase. Straduieste-te cu adevarat sa-ti linistesti mintea cu ajutorul practicii meditative constante, inainte de a incerca sa faci saltul in sfera iluzoriului.
Lillian Too
Sursa: Descopera-te pe tine insuti, Pro Editura si Tipografie
Imagine: jonlieffmd.com