Intelegerea subconstientului tau
Mintea ta subconstienta este precum o banca de memorie imensa. Capacitatea sa este practic nelimitata. Ea stocheaza permanent tot ceea ce ti se intampla vreodata.
Pana la momentul la care atingi varsta de 21 ani, deja ai stocat permanent continutul intregii Enciclopedii Britanice de mai mult de 100 de ori.
Sub hipnoza, persoanele in varsta isi pot aminti adesea, cu o claritate perfecta, evenimente care s-au petrecut cu cincizeci de ani inainte. Mintea ta inconstienta este practic perfecta. Ea reprezinta rechemarea ta constienta care este banuitoare.
Functia mintii tale subconstiente este de a stoca si a prelua date. Rolul sau este de a se asigura ca tu raspunzi exact asa cum esti programat. Subconstientul tau face tot ceea ce spui si fixeaza un model consistent de concept de sine, "programul tau master".
Subconstientul tau este subiectiv. El nu gandeste sau rationeaza independent; pur si simplu se supune comenzilor pe care le primeste de la mintea ta constienta. La fel cum mintea ta constienta poate fi considetata un gradinar, care planteaza seminte, mintea ta subconstienta poate fi considerata gradina sau solul fertil, in care semintele germineaza si cresc.
Mintea ta constienta comanda si subconstientul se supune.
Subconstientul tau este un servitor indiscutabil care lucreaza zi si noapte pentru a ajusta comportamentul tau astfel incat sa se potriveasca cu suvoiul de ganduri, sperante si dorinte. El creste fie flori sau buruieni in gradina vietii tale, in functie de ce plantezi prin echivalentele mentale pe care le creezi.
Mintea ta subconstienta are ceea ce se numeste un impuls homeostatic. Acesta pastreaza temperatura corpului tau la 37 grade Celsius, la fel cum te ajuta sa respiri regulat si mentine bataile inimii la o anumita rata. Prin intermediul sistemului nervos autonom, mentine un echilibru intre sutele de procese chimice din miliarde de celule, astfel incat intregul mecanism fizic sa functioneze in deplina armonie majoritatea timpului.
Mintea ta subconstienta practica, de asemenea, homeostazia in campul tau mental, prin mentinerea intr-o maniera consecventa a ceea ce gandesti, si activezi, cu ce ai facut si ai spus in trecut.
Toate obiceiurile tale de gandire si actiune sunt stocate in subconstientul tau. Acesta a memorat toate zonele tale de confort si lucreaza pentru a te mentine in ele.
Mintea ta subconstienta te face sa te simti inconfortabil fizic si emotional de fiecare data cand incerci sa faci ceva nou sau diferit, sau sa schimbi oricare din tiparele tale fixate de comportament.
Poti simti cum subconstientul tau te trage inapoi spre zona de confort de fiecare data cand incerci ceva nou. Chiar si simplul fapt de a te gandi la a face ceva diferit, fata de ceea ce esti obisnuit, te va face sa te simti tensionat si incomod.
Femeile si barbatii de nivel superior se expansioneaza intotdeauna pe ei insisi, impingandu-se in afara zonei lor de confort. Ei sunt foarte constienti de cat de repede devine zona de confort, in orice domeniu, o rutina. Ei stiu ca, complacerea este cel mai mare inamic al creativitatii si al posibilitatilor viitoare.
Pentru ca tu sa cresti, sa iesi din zona ta de confort, trebuie sa fii dispus sa te simti ciudat si inconfortabil cand faci lucruri noi, de cateva ori la inceput. Daca merita sa faci bine, merita sa o faci prost pana cand iti dai seama de acel lucru, pana cand dezvolti o noua zona de confort la un nou nivel, superior, de competenta.
Brian Tracy
Sursa: www.briantracy.com
Imagine: marketingeasystreet.com