Limitele dorinţelor

Autor: AstroCafe.ro - joi, 22 iunie 2017, 15218 vizualizari
dorinte

Care sunt limitele dorinţelor dumneavoastră?
Nu sunt sigur că există limite. Aţi putea argumenta că trebuie luate în considerare limitările fizice sau cele ştiinţifice, dar acestea se bazează pe cunoştinţele cercetărilor curente.

La un moment dat, se ştia“ că niciun om nu putea alerga mai mult de un kilometru în patru minute. Acum o pot face mulţi. „Se ştia“ cândva că plumbul se scufundă în apă. Acum se utilizează la construcţia navelor. Toată lumea „ştia“ mai demult că nu se putea ajunge pe Lună. S-a ajuns. Într-o vreme, persoanele cu dizabilităţi nu puteau participa la întreceri sportive. Acum există pentru asta Special Olimpics.

Şi putem continua în aceeaşi notă. Repet, nu sunt sigur că există ceva imposibil. Nu sunt convins că nu puteţi avea tot ce vă doriţi. Cu siguranţă, scopurile, intenţiile şi dorinţele oamenilor obişnuiţi care citesc aceste lucruri pot fi realizate. Este posibil să nu ştiţi cum să obţineţi ceva anume, dar ştiţi că dorinţa este realizabilă cumva, că există o cale. Există însă ceva de care trebuie să fiţi conştienţi, şi anume ceea ce budiştii numesc „duhuri flămânde“. Acestea sunt dorinţele care vă conduc, în loc să le conduceţi dumneavoastră pe ele. Dorinţa pentru o pereche nouă de pantofi, când aveţi o mulţime şi nu mai aveţi nevoie de alta, poate fi un duh flămând.

Dorinţa de a deţine încă o proprietate, când aveţi multe altele, poate fi un duh flămând. Dorinţa de a mânca mai mult când abia aţi mâncat poate fi de asemenea un duh flămând.
„Duhurile flămânde sunt mânate de o dorinţă nevrotică irepresibilă“, scrie Dominic Houlder în Mindfulness and Money („Atenţia şi banii“). „La nevrotici, dorinţa pe care nu şi-o pot reprima înlocuieşte deseori o altă dorinţă – una de care nu sunt conştienţi.“

Nu voi încerca să vă opresc de la a dori orice lucru. Dorinţa este bună. Este ceea ce vă motivează să vă treziţi dimineaţa, să trăiţi, să munciţi, să creşteţi, să iubiţi. Face parte din fiinţa noastră omenească. Puteţi folosi dorinţa pentru a transcende dorinţa. Dar trebuie să fiţi atenţi şi la gândurile dumneavoastră. Mintea poate fi ca o maimuţă zănatică, spunându-vă să faceţi când una, când alta, nelăsându-vă niciun moment de linişte.

E bine să fiţi atenţi la duhurile flămânde. E bine să daţi curs dorinţelor care izvorăsc din adâncul fiinţei, din esenţa ei. Când ceva vine din acel loc, nimic nu este imposibil şi puteţi avea tot ce vă imaginaţi. În acel moment sunteţi în armonie cu universul însuşi. În multe privinţe, dorinţele universului vor fi şi dorinţele dumneavoastră. Esenţial este faptul că puteţi atrage tot ce vreţi. Dar rămâne întrebarea dacă v-aţi ales obiectivele ca un copil răsfăţat într-un magazin cu dulciuri, ca o maimuţă zănatică beată de putere sau dorinţele dumneavoastră provin din esenţa a ceea ce sunteţi?

Joe Vitale

Sursa: Factorul de Atracţie - Editura Meteor Press

Imagine: blogspot.com



Astro Shop

Cele mai noi articole