Masajul aromaterapeutic

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 15 mai 2013, 2524 vizualizari
Masajul aromaterapeutic

Masajul este o ramura a medicinii traditionale alternative care a aparut ca o necesitate inca din vremurile stravechi. Oamenii au observat ca gestul de netezire, frictionare si framantare al diferitelor parti ale corpului uman poate aduce remedii pentru starile organismului, afectate de boala, lovite sau ranite.

Din punct de vedere istoric, nu exista date precise care sa localizeze in timp exact aparitia masajului si a tehnicilor aferente acestuia,insa este bine cunoscut faptul ca in India, Grecia Antica, Egiptul Antic, Roma Antica aceasta tehnica este des folosita si foarte apreciata datorita efectelor terapeutice.

Masajul stimuleaza multiple functii ale organismului, contribuind astfel la cresterea randamentului acestora: stimuleaza activitatea glandelor sebacee, stimuleaza circulatia sanguina si limfatic, hraneste tesuturile, imbunatateste tonusul muscular, relaxeaza si calmeaza intregul organism.

Masajul ofera, de asemenea, rezultate foarte bune in tratarea durerilor de spate produse de lobosciatica, hernia de disc, discopatie sau durerile din zona cervicala.Efectuat de catre un specialist, te destinde, te relaxeaza, te tonifica si iti va reda starea de echiilibru. 

Masajul este o terapie in adevaratul sens al cuvantului, iIar cand acesta este asociat cu uleiurile esentiale, masajul devine o terapie mult mai eficienta, cu efecte la nivel fizic, emotional si spiritual, mentine starea de sanatate, reda tineretea, reface organismul si are cel mai mare rol în relaxare.  

In timpul masajului aromaterapeutic lasati-va simturile sa experimenteze placerea de a fi  in propriul corp. Aromele folosite vor ajuta la eliberarea emotionala si la eliminarea blocajelor. Sedinta nu se va face in graba, in zgomot puternic si, nu trebuie intrerupta. O muzica relaxanta poate ajuta.

Simt nevoia sa specific ca masajul este o desfatare, nu un chin, chiar si cel anticelulitic!!!. Dupa o sedinta de masaj anticelulitic, nu trebuie sa pleci cu vanatai si nici nu trebuie sa iti provoace vreo neplacere. Masajul se face cu delicatete si totodata cu miscari ferme, insa nu inseamna agresiunea sau traumatizarea tesutului.

Spatiul nu-mi permite sa descriu in amanunt un” tratament” profesional aromaterapeutic, insa merita sa incercati! Ce pot sa mai adaug este faptul ca masajul aromaterapeutic s-a dezvoltat si s-au creat diverse tehnici care sa puna in valoare atat proprietatile masajului cat si prorietatile uleiurilor esentiale.

Raindrop (picatura de ploaie) si Vitaflex (vitalitate prin reflexe) sunt cele mai noi tehnici create in acest sens care au ca si “obiectiv” trezirea puterilor interioare de autovindecare. Masajul, in ambele tehnici, este combinat cu uleiuri esentiale pure. 

Tehnica Raindrop foloseste masajul si aplicatiile de 9 uleiuri esentiale care sunt picurate de-a lungul coloanei vertebrale, pentru a atenua simptomele de scolioza, cifoza, lordoza si alte boli ale spatelui. Aceasta terapie, relaxeaza si revigoreaza,imbunatateste circulatia, inlatura bacteriile si virusii,  intarind in acelasi timp sistemul imunitar. Cercetarile medicale au dovedit faptul ca de-a lungul coloanei vertebrale exista multi virusi in stare latenta. 

Tehnica Vitaflex este una mai complexa deoarece se adreseaza fiecarei parti a corpului. Ea consta intr-o forma specializata de stimulare electrica a corpului, folosind  uleiuri esentiale, buricele si unghiile degetelor astfel incat sa se creeze o miscare circulara. 

Masajul aromaterapeutic il poate face oricine acasa. Bineinteles ca nu se compara cu masajul facut intr-un cadru propice si de un technician, insa exista cateva recomandari ce trebuie urmate in cazul in care incercati acasa.

In uleiul cu care doriti sa va masati, care este de preferat sa fie natural (masline, jojoba, cocos, susan, etc sau combinatii dintre ele) presarati cateva picaturi de ulei esential pentru unul din efectele dorite :

Relaxare - folositi ulei esential de : lavanda, portocala,trandafir, orhidee, geranium, patchouli;

Energizant – lamaie, rozmarin, menta, eucalypt, piper negru;

Anticelulitic-  piper negru, ulei de boabe de ienupar, scortisoara, chimen, fenicul;

Antidepresiv – busuioc, cimbru, lemn de santal, trandafir, ylang-ylang, mandarin;

Curaj – piper negru, ghimbir, chimen, fenicul;

In incheiere va sugerez ca atunci cand sunteti intr-o stare proasta, cand aveti o senzatie de oboseala, sa va rasfatati cu un masaj.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Farcasanu- Terapeut

*Bibliografie:

"Eliminarea cliseelor emotionale cu ajutorul uleiurilor esentiale"  Carolyn Mein

http://www.auracacia.com

http://www.the-energy-healing-site.com

http://www.youngliving.com/

*Sursa imagine: www.photobucket.com



Astro Shop

Cele mai noi articole