Moralitatea- intre pacat si eliberare

Autor: Nicoleta - duminica, 27 septembrie 2009, 3055 vizualizari
Moralitatea- intre pacat si eliberare

Ce inseamna a fi moral? Inseamna a respecta legile de buna convietuire cu oamenii si cu tot ceea ce te inconjoara. A fi moral inseamna sa nu omori, sa nu furi, sa vorbesti civilizat si sa te comporti civilizat, sa respecti regulile si legile locului in care traiesti si ale locurilor prin care treci ocazional, sa saluti, sa vorbesti frumos, sa nu judeci pe altii, sa nu blamezi si lista poate continua.

Dumnezeu a lasat omului 10 porunci care pentru mii de ani au fost principalele legi de vietuire in Univers si pe Pamant. Cu timpul insa importanta acestora a fost diminuata, sau este ascunsa undeva in subconstientul si constiinta fiecaruia dintre noi. Stim ca trebuie sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, dar uitam in permanenta sa o facem. Stim ca nu trebuie sa furam, dar cel mai adesea o facem. Stim ca nu trebuie sa omoram si cu toate acestea o facem, nu fizic dar psihic si emotional da. Stim ca nu trebuie sa ravnim la avutul vecinului/prietenului dar o facem. Suntem constienti ca vorbele dor, si cu toate acestea le folosim adesea ca o arma impotriva celor apropiati dar si a intregului Univers.

Dar cel mai important stim ca Iubirea fata de Creator, cel care exista in Tot este cea mai importanta lege – Iubeste-l pe Dumnezeu – si cu toate acestea uitam intru totul sa Il iubim si sa-L vedem in tot ceea ce ne inconjoara: de la persoana iubita, copil, parinti si pana la pasarea de pe cer, muntii si padurile, raurile si marile.

Sunt multi care urmeaza legile cu strictete. Se controleaza in permanenta de la gand pana la fapta. Spun despre ei si sunt recunoscuti ca fiind persoane cu o moralitate “de invidiat”. Dar cel mai adesea aici intervine “pacatul”. Pentru ca aceste persoane creaza un atasament fata de ceea ce inseamna moralitate, sunt dependenti de legi si ajung sa ii blameze pe toti cei care le incalca. Si incalca doua legi care INTOTDEAUNA se intorc impotriva lor. Incalca legea de “a-ti iubi aproapele ca pe tine insuti”. Daca il judeci pe cel de langa tine pentru cel mai mic lucru, se intoarce impotriva ta ca un bumerang pentru ca, emitand o judecata, te crezi superior lui, pentru ca tu respecti legea si el nu, deci nu ai cum sa il iubesti. Adevarul este ca nu te iubesti nici pe tine. Si apoi te intrebi de ce lucrurile nu iti merg bine.

Si cealalta Lege incalcata este chiar aceea de a-L Iubi Pe Dumnezeu, Dumnezeu care se manifesta in fiecare om. O bucata din esenta Divina se afla in fiecare fiinta de pe Pamant, in fiecare element al naturii de la minerale pana la aer. Daca il judeci si blamezi pe cel de langa tine care a gresit, nu manifesti Iubirea fata de Dumnezeu. Si asta se intoarce impotriva ta. Cum? Devenind tu mult mai exigent fata de tine, te situezi pe o pozitie superioara tuturor celor care nu sunt ca tine, ii judeci si ii blamezi si toate acestea duc la agresiune fata de propria persoana si fata de cei din jur, agresiune care se manifesta intai prin accidente mici si neplaceri in relatiile cu ceilalti si mai apoi duc la boala si uneori la moarte.

Dar respectarea Legilor lui Dumnezeu si in special a celor doua Legi ale Iubirii duce spre Viata. Sa fii moral si sa respecti legile fara a incerca sa-i schimbi si sa-i condamni pe cei care nu o fac, sa iti pastrezi in permanenta Iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproape, fara sa judeci, ci sa fii plin de compasiune fata de cei care nu inteleg, nu simt sau nu traiesc in Legile lui Dumnezeu care sunt Legile Universului, asta te apropie de Dumnezeu, ceea ce duce la sanatate, la prosperitate, la viata!

Andreea Talmazan

Astro Shop

Cele mai noi articole