Pepenele rosu, alimentul cel mai bogat in licopen. Beneficii extraordinare pentru sanatate
Unele alimente sunt provoaca o reala placere cand sunt mancate iar pepenele rosu este cu siguranta printre primele in acest sens. Combinatia unica de verde-alb-rosu si gustul dulce inconfundabil parca nici nu ne dau voie sa luam viata in serios si ne fac sa strigam: „este varaaaa!!”. Si ca si cum nu este un motiv suficient ca sa mancam zilnic pepene rosu, el mai este si plin de elemente nutritive si nu are pic de grasime.
Multe persoane consuma pepenele rosu doar ca gustare insa la cate beneficii aduce corpului, va recomandam sa il considerati vedeta alimentatiei voastre pe timp de vara.
Daca copilul nu se prea inghesuie sa manance spanac sau linte, alimente bogate in potasiu, ofera-i o felie de pepene rosu in schimb. El este o uriasa sursa de potasiu, ce ajuta muschii si functiile sistemului nervos, mentine echilibrul electrolitic corespunzator al corpului si balanta dintre acid-alcalin in corp si scade riscul hipertensiunii arteriale.
Beneficiile pepenelui rosu sunt, asadar, uluitoare. Indiferent cate felii mananci, cu siguranta te vei alege cu una din cea mai bogata combinatie de antioxidanti ce exista in natura.
Pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina A, antioxidantul care ajuta la sanatatea ochilor, vitamina C care intareste imunitatea si vitamina B6.
Rosiile au fost mereu considerate o mare sursa de licopen, un foarte puternic antioxidant care lupta impotriva multor tipuri de cancer, indeosebi a cancerului de prostata sau de san. Pepenele rosu insa are concentratie mai mare de licopen decat orice alta leguma sau alt fruct proaspat. Culoarea rosie a pepenelui este data tocmai de acest licopen.
Este un fapt surprinzator ca pepenele rosu este singurul fruct care contine cea mai mare concentratie de licopen din natura.
Citeste mai mult pe www.sfatulparintilor.ro