Privitul la televizor, intre relaxare si hipnoza

Autor: AstroCafe.ro - marti, 29 septembrie 2009, 2197 vizualizari
Privitul la televizor, intre relaxare si hipnoza

Privitul la televizor a devenit activitatea preferata a milioane de oameni din intreaga lume. Noi credem ca este o activitate care ne deconecteaza si astfel ne relaxam.

Dar este cu adevarat relaxant?

NU. Dar putem avea aceasta senzatie, din cauza faptului ca in acel moment, gandirea se suspenda, iar la nivel superficial putem crede ca mintea tace si ca intr-adevar ne-am deconectat si suntem linistiti. Numai ca, ce se intampla de fapt este ca mintea intr-adevar se deconecteaza de la gandurile si preocuparile noastre obisnuite, dar se conecteaza la altceva si anume la mentalul emisiunii pe care o privim. Efectul este aproape hipnotic. In acest fel, noi suntem un burete care absoarbe fara niciun filtru, toate gandurile colective, toate preocuparile, grijile si resentimentele tuturor celor care sunt conectati in acelasi timp din punct de vedere mental.

Prin urmare, noi nu urcam deasupra gandirii, ci coboram sub ea. Nivelul de vigilenta si constiinta nu creste, ci scade. Suntem amortiti, anesteziati, prinsi in plasa tuturor acestor ganduri si emotii, de regula negative. Este un efect asemanator celui produs de droguri, alcool, etc.

Din pacate, foarte putini oameni constientizeaza efectul de drog pe care ajunge sa-l aiba televizorul. Si ne trezim stand cu telecomanda in mana, schimband posturile mecanic, robotizat. Nu stim nici ce cautam, nici ce vrem sa vedem, tot ce facem este sa schimbam frenetic posturile. Cei care fac reclame si emisiuni stiu asta, de aceea a devenit industrie, pentru ca noi am constituit terenul fertil pentru absorbtia neselectiva a tot ce ne livreaza, constient sau nu.

Sa luam exemplul hiper-mediatizatei crize financiare. Cat de benefic credeti ca este sa auziti, ori de cate ori deschideti televizorul, invariabil, acest cuvant: "criza"? Ce credeti ca se intampla in subconstientul nostru, ori de cate ori auzim discutii (cel mai adesea aprinse) pe aceasta tema. Subconstientul, in urma intrarii in contact cu aceasta informatie, in mod repetat, o primeste, o accepta ca adevar. Criza devine o convingere personala, chiar daca nu suntem constienti de asta.

Insa ce se intampla este ca aceasta convingere incepe sa genereze in viata noastra, ghici ce? Criza! Prin legea rezonantei.

Iata de ce ar fi bine sa ne alegem cu grija emisiunile carora ne vindem linistea si nu numai. Iata ce functioneaza pentru mine si va recomand si voua:

1. Imi aleg emisiunile la care sa ma uit. Evit emisiunile care imi transmit emotii negative (asta e usor de observat daca sunt prezenta la ce simt cand le vizionez).

2. Optez mereu cu drag pentru un film bun (eventual cu mesaj spiritual, sau comedie).

3. Evit sa ma uit la reclame, mai ales la cele cu imagini care se succed cu repeziciune (sunt "toxice" pentru subconstient, pentru ca acelea sunt absorbite cel mai usor).

4. Ma culc dupa ce trece putin timp de la inchiderea televizorului si nu imediat.. Nu dorm cu televizorul deschis.

5. Mentin sonorul la un nivel rezonabil, doar atat cat am nevoie sa aud si sa inteleg.

In incheiere, imi exprim speranta ca din ce in ce mai multi oameni vor alege sa se trezeasca, sa isi creasca nivelul de constiinta si sa-si pretuiasca linistea mintii si viata. Si deja se intampla!

Nicoleta Svarlefus

Astro Shop

Cele mai noi articole