Uleiul de sunatoare

Autor: AstroCafe.ro - joi, 22 mai 2014, 8512 vizualizari
Uleiul de sunatoare

Uleiul de sunatoare este obtinut din flori de sunatoare uscate la soare, pana cand capata o culoare rosu-caramiziu, iar apoi sunt macerate in ulei de floarea soarelui sau de masline. Acest ulei special are proprietati antiinflamatoare, antimicotice, cicatrizante, actioneaza impotriva alergiilor, usturimii tenului, eczemelor, arsurilor de orice tip, dar si a iritatiilor.

Mai mult, uleiul de sunatoare se poate utiliza pentru tratarea gingivitei, ulcerului gastric, candidozei sau durerilor de cap provocate de problemele biliare.

Uleiul de sunatoare pentru ten

Cand vine vorba de ten, uleiul de sunatoare este un remediu excelent datorita efectelor cicatrizante, de regenerare dermica, dar si datorita rezultatelor obtinute in tratarea arsurilor. Acesta are proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare si antioxidante. Uleiul de sunatoare este ideal si pentru tratarea tenului aspru.

Uleiul de sunatoare este recomandat pentru:

Dureri de spate, de sciatica si reumatism -  frictionarea zonelor dureroase.

Colici si dureri abdominale la sugari - masati usor burtica cu ulei de sunatoare.

Stomatita, gingivita -  faceti gargara de trei ori pe zi, cu o lingurita de ulei nediluat (se mesteca uleiul timp de 3- 5 minute dupa care se arunca si se clateste gura de mai multe ori cu tinctura de galbenele diluata in apa). Pentru celelalte afectiuni se ia cate o lingurita de ulei de trei ori pe zi inainte cu jumatate de ora, de mesele principale.

Gastrita hiperacida, ulcer gastric - utilizati uleiul de sunatoare intern de 2 ori pe zi cate o lingura.

Dischinezie biliara, constipatii rebele, colita cronica - folositi cate 1 lingura de ulei de sunatoare de cateva ori pe zi in salata sau mancare (nu-l preparati termic!).

Alergii, eczeme, iritatii, arsuri (inclusiv solare) - aplicat topic uleiul de sunatoare de cate ori este nevoie.

Candidoza - aplicati topic uleiul de sunatoare dupa spalaturi locale cu infuzie de coada-soricelului, pelin, musetel.

Tumori benigne ale uterului sau ale ovarelor, fibroame si chisturi de origine foliculare - se utilizeaza cate o lingura de ulei de sunatoare intern (in salata sau ca atare, de 2 ori pe zi dimineata si seara). Tratati-va in paralel cu ceaiuri de salvie, paducelul, talpa-gastei, traista ciobanului.

Zona Zoster: Aplicat topic. Are efecte antivirale si antiinflamatorii, atenunand astfel durerea. Adaugati ulei esential de menta in uleiul de sunatoare pentru a mari efectul antimancarime.

Fiere lenesa, pietre la vezica biliara, durerile de cap ale persoanelor cu probleme biliare - intern: luati o lingura luata pe stomacul gol de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Rani deschise - compresele cu ulei de sunatoare sunt foarte bune in vindecarea ranilor grave deschise.

Elena Ivan

www.ebio.eu

*Imagine: usesofherbs.com

 

 



Astro Shop

Cele mai noi articole