Caotica Ana
Autor: Nicoleta - duminica, 07 februarie 2010, 2635 vizualizari
Haotica Ana
Intrebarile despre reincarnare sunt din ce in ce mai prezente, atat in viata reala, cat si in arta. In special in literatura si in cinematografie. Suntem spirite care traiesc mai multe vieti, in mai multe forme pe aceasta planeta, avand ca scop evolutia personala? Sau suntem entitati care ne nastem, traim asa cum credem noi ca e mai bine, si murim! Si de-acolo, vorba romanului, Dumnezeu cu mila!
Sunt una dintre persoanele care crede in idea reincarnarii ca o forma de evolutie. Desi e greu sa dovedesti asa ceva unor sceptici, poate doar ideea ca nu exista doua persoane cu aceeasi poveste de viata, si tot merita sa cauti un raspuns.
Am vazut de curand filmul “Caotica Ana” a regizorului de origine spaniola Julio Medem, un film dedicat surorii sale Ana care tocmai decedase, si fiicei sale, tot Ana, care tocmai se nascuse. Misterele vietii, nasterea si moartea, par sa fie punctul de pornire al regizorului.
Caotica Ana este povestea unei tinere care, intr-un moment considerat in practicile orientale ca fiind momentul trezirii lui Kundalini, ajunge prin hipnoza profunda sa intre in contact cu „memoria” Spiritului sau, cu amintirile vietilor trecute. Desi Ana cauta sa-si explice imensa atractie fata de un coleg de origine araba si flacara mistuitoare a iubirii fata de acesta, ea ajunge sa-si cunoasca incarnarile precedente, fiind obiectul unui studiu controlat de un celebru psihoterapeut, inregistrat de prietena si colega sa de scoala, si coordonat de „protectoarea ei”.
Mediul in care a fost crescuta de tatal ei, intr-o pestera din Insula Ibiza si modul in care a fost crescuta, ca un spirit liber creator, pot fi considerate ca fiind afctori marcanti pentru ceea ce a urmat.
Informatiile pe care le primeste de la sedinta la sedinta, asimilarea lor, capacitatea de a-si ierta existentele trecute, de a-si accepta traumele provocate de mortile din vietile anterioare, o aduce pana in momentul de a afla cine a fost in prima viata pe acest Pamant, in urma cu 2000 de ani.
Intregul proces de transformare pe care il accepta, fara a-l fi cerut verbal, o aduce in stadiul cunoasterii de Sine si a actionarii in consecinta.
Andreea Talmazan