Tabara Reiki (26-30 noiembrie)

Autor: Nicoleta - luni, 09 noiembrie 2009, 1311 vizualizari
Tabara Reiki (26-30 noiembrie)

 

Reiki inseamna, in limba japoneza, "energia vitala universala".
 
Sunt Andreea Talmazan - Maestru Reiki, formator de adulti, terapeut radiestezist grad 6 si te invit la prima editie a Taberei 3R: reiki, reinventare, relaxare!
-
 
Tabara 3 R: reiki, reinventare, relaxare isi propune urmatoarele obiective:
1. initierea participantilor pe gradele 1, 2 si 3
2. practicarea meditatiei
3. terapie individuala si de grup
4. tehnici si instrumente de reinventare
5. vizitarea celor mai importante obiective istorice din regiune
6. relaxare si interactiune:)
-
 
Tabara 3 R: reiki, reinventare, relaxare se adreseaza:
1. actualilor cursanti / practicanti de Reiki de toate gradele
2. celor care isi doresc initierea in Reiki
3. celor care isi doresc un week-end prelungit de relaxare si re-energizare
 -
Locatia:
Orastioara. Am inchiriat o vila intreaga doar pentru noi! Locurile sunt limitate si se vor ocupa in ordinea efectuarii platii! (20 de persoane)
-
 
Scurt istoric al zonei:
Sarmisegetusa Regia este un complex de sanctuare, situat in Muntii Orastiei. Aici se remarca Sanctuarul Mare Rotund si “Soarele de andezit”. Data constructiei este si acum controversata: unii afirma ca orasul a fost ridicat in secolele III-II inainte de Hristos, pe cand altii cred ca ar fi mai vechi cu cel putin 600 de ani. Poate ca unul dintre motive este asemanarea de neinchipuit dintre planurile Sanctuarului Mare Rotund si a celui de la Stonehenge. Pare ca acelasi arhitect le-a inchipuit pe amandoua, cu diferenta ca cel de la Orastie este mai mic. Apoi, “Soarele de andezit” poate fi usor asemanat cu celebrul calendar Maya.
Capitala Daciei a fost cucerita si distrusa de armata romana in anul 106 d.H.
La circa 40 de km de Muntii Orastiei se afla ruinele celeilalte cetati cu acelasi nume, capitala Daciei Romane, numita si Ulpia Traiana Sarmisegetusa, fondata de guvernatorul Terentius Scaurianus între anii 108 – 110. Timp de doua secole acesta a fost centrul politico-administrativ al provinciei Dacia.
Sediile guvernatorului, al administratiei, al aparatului fiscal, al centrelor militar, economic si religios isi aveau locul dupa zidurile cetatii. În timpul domniei împaratului Hadrian (117-138), Sarmizegetusa a fost denumita Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, iar mai apoi, în perioada 222-235 i s-a adaugat epitetul de metropolis.
Alte puncte de interes in zona sunt Cetatea Colt, Cetatea Malaiesi, Biserica din Densus, Biserica din Strei ca si Cetatea de la Hateg.
In afara cetatii romane, se mai pot vizita Sarmizegetusa pesterile Cioclovina, Ohaba Ponor, Manastirea Prislop si “Cetatea de Colt” din satul Suseni.
Biserica din Densuş, isi pastreaza inca secretele astfel incat nimeni nu poate spune cu certitudine cand a fost ridicata. Istoricii au pareri impartite. Unii spun ca ar fi fost ridicata pe ruinele unui edicifiu pre-crestin din Dacia, altii cred ca a fost ridicata pe fundatia unui templu inchinat zeului Marte, multi spun ca biserica a fost mai intai un mausoleu inchinat generalului Longinus Maximus, ucis de daci, Nicolae Iorga o plaseaza in secolul al XVI-lea iar istoricul de arta Vataseanu crede ca ar fi din ultimul sfert al secolului al XIII-lea.
Cert este un singur lucru: la ora actuala este cea mai veche biserica din Romania in care se mai tin slujbe.
 
 -
Perioada taberei:
26 - 30 noiembrie
 -
Costul taberei:
600 RON (cazare, masa, cursuri) + transport
-
Pentru inscrieri:  0723 169 105 sau scrie@andreeatalmazan.ro 
Ultima zi de inscrieri este 16.11.2009
  


Astro Shop

Cele mai noi articole