Materiale publicate de AstroCafe.ro
Spune-mi altă poveste
Deci, de ce să ne fie, oare, atât de dragi poveştile? Ei bine, în primul rând, multe dintre aceste poveşti ne vorbesc despre origini – ne spun de unde venim şi cum de am ajuns să fim aşa cum suntem. Ne povestesc despre comunitate, ne fac să ne simţim parte din ea. Împărtăşirea cunoştinţelor este, în sine, un semn al apartenenţei la o comunitate.
Citeste tot articolul
Discrepanţa dintre "cum suntem în realitate" şi "cum părem"
Strat după strat, îmbrăcăm diferite emoţii care ne formează identitatea. Pentru a ne aminti cine credem că suntem, trebuie să recreăm aceleaşi experienţe ca să ne reafirmăm personalitatea şi emoţiile care îi corespund.
Citeste tot articolul
Cum ţinem piept suferinţei
Atitudinea noastră faţă de suferinţă devine foarte importantă, fiindcă de ea depinde modul cum facem faţă suferinţei când ne confruntăm cu ea. Atitudinea noastră normală e una de aversiune intensă, de intoleranţă la durere şi suferinţă. Dar, dacă ne putem schimba atitudinea, dacă putem adopta faţă de suferinţă o atitudine care să ne permită s-o tolerăm mai bine, ne va fi mult mai uşor să luptăm cu nefericirea, necazul şi nemulţumirea.
Citeste tot articolul
Fă ceea ce este important, nu ceea ce este urgent
Când te opui permanent, îți slăbești potențialul creativ, te îndepărtezi de la misiunea pe care o ai și nu vei mai cunoaște bucuria de a trăi.
Citeste tot articolul
Investește în sănătatea copilului tău pe termen lung
Când vine vorba de copil, scopul tău principal ca părinte este să te asiguri că este și va rămâne sănătos pe termen lung. Mediul în care trăiește, se joacă, doarme, va influența sănătatea și gradul său de dezvoltare.
Citeste tot articolul
Teoria reciprocităţii în iubire
Iubirea este acel sentiment puternic pe care il nutrim faţă de persoane, animale sau lucruri care ne-au satisfăcut, ne satisfac sau ne vor satisface cele mai profunde dorinţe şi nevoi. Fraza nu sună prea original, dar vă pot garanta că dacă o analizăm mai indeaproape, vom găsi in ea o sumedenie de lucruri care nu sunt uşor de acceptat.
Citeste tot articolul
Timpul fericirii
Nu este suficient să trăieşti. Trebuie să trăieşti şi fericit. Existenţa nu are sens şi culoare decât dacă devine locul şi timpul fericirii. Atât de mult aşteptăm ca viaţa să ne dea fericirea, încât uneori ne trece viaţa aşteptând-o.
Citeste tot articolul
90 de secunde
În iureşul vieţii moderne, trebuie să respectăm atâtea termene limită încât nu mai avem timp să învăţăm să ne cunoaştem. Căutăm parteneriate, facem aprecieri, tragem concluzii şi luăm decizii – totul în doar câteva secunde şi înainte de a rosti vreun cuvânt.
Citeste tot articolul
Imiți sau creezi?
Imitarea este cea mai sinceră formă de lingușire, dar dacă te limitezi doar la ea și nu te dezvolți, te sufoci pur și simplu. „Imitarea este sinucidere“, era de părere Emerson. Cei care nu-și recunosc propria valoare imită; pentru cei care-și cunosc puterea, imitarea este un compromis care nu poate fi acceptat.
Citeste tot articolul
Capacitatea de a ne schimba perspectiva
De multe ori, când apar probleme, perspectiva noastră pare să se îngusteze. Ne concentrăm toată atenţia pe îngrijorare, poate avem impresia că suntem singurii care trec prin aşa ceva. De aici poate apărea un fel de egocentrism care riscă să dea problemei proporţii uriaşe.
Citeste tot articolul