Materiale publicate de Cornel Svârlefus
Natura umană și joaca pe planetă
Sunt tare curios din ce copilărie vin acești jucători “finaliști” care strică tot în jur doar de dragul câștigului?
Citeste tot articolul
Ultima noapte de pandemie, întâia noapte de război
Când toată lumea se uită cu speranță la finalul anunțat al pandemiei, într-o dimineață, cineva a luat hotărârea să plece cu tancurile la plimbare pe câmpiile altei țări. Vecinii, când au văzut tancurile au crezut că sunt atacati. Și au sărit la bătaie. Plimbaretii nu se așteptau să fie atacați de cei la care plecaseră în vizită, deși ei se plimbau pașnic. Cu tancul!!! De aici, o întreagă încăierare între plimbăreți și gazde, mai ales că se și cunosc de multă vreme.
Citeste tot articolul
Cum ar fi să fie liniște?
Suntem o specie gălăgioasă. În ultimele două secole nivelul de zgomot a crescut încet dar sigur odată cu marea revoluție industrială și continuând până în zilele noastre. Ajungând la cote îngrijorătoare.
Citeste tot articolul
Lupta pentru OM sau Lupta cu OMUL?
În colțul nostru de univers se duce o lupta aprigă. E o luptă veche. De la începutul creației.
Citeste tot articolul
Promisiunea unui rezultat
În ultimele decenii, presiunea obținerii rezultatului a devenit uriașa. Iar această presiune este exercitată prin metode din ce în ce mai sofisticate, de la propagandă la persuasiune, de la obligații și până la restricții. Uitați-vă în timp, în urmă, cam de câte rezultate avea nevoie un om pentru a fi bine și cam de câte rezultate are nevoie azi pentru a fi bine.
Citeste tot articolul
Vaccinare: adunare sau separare?
De mai bine de un an facem slalom printre statistici, cazuistici, restricții sau pseudolibertati. Printre gânduri, suspiciuni, încredere și știri false. Libertățile, cele știute și câștigate în timp, sunt sub semnul întrebării de la începutul anului trecut. Firesc, cumva. Și anapoda, în același timp.
Citeste tot articolul
Contemporani cu sfârșitul și începutul
La data la care scriu aceste rânduri, aproximativ 40% din populația planetei este în izolare. Adică în jur de 3 miliarde de oameni. E fără precedent. Suflete obligate să rămână în interior. Pentru că la interior este de lucru. Nu întâmplător ne este afectat interiorul. Acest virus acolo își face simțită prezența. În interior. Acolo trebuie să ne uităm. Fiecare pentru el. Apoi în interiorul grupului sau grupurilor din care facem parte. Familie, sat, oraș, țară.
Citeste tot articolul
Virusul care a răcit Planeta
Virusul care a răcit Planeta
Citeste tot articolul
1