Materiale publicate de Roxana Alexe
Povestea lunii Martie: Numai sub stăpânirea TIMPULUI putem înțelege SCHIMBAREA
Timpul a dăruit oamenilor Schimbarea. Și le-a arătat copilul ce este și cum se face, dar ființele nu preau înțelegeau rolul acestui dar într-o lume în care nimic nu se mișca și nimic nu se întâmpla. Plus că nu s-au bucurat ...Și lucrul acest l-a înfuriat teribil pe copil. El oferea ceva prețios omenirii și oamenii nu se bucurau....
Citeste tot articolul
Februarie: Încrede-te în visul tău și se va împlini
Unii oameni vor ști să-și iubească și să se încreadă în visul lor și acesta se va îndeplini, iar alții își vor trata visul cu măsura iubirii lor și vor fi ferm convinși că-i vorba doar de pure fantasmagorii iar visul lor nu se va împlini.
Citeste tot articolul
Marii sfetnici ai anului 2024: credința, perseverența, încrederea și speranța
În regatul meu, mă pregătesc în fiecare moment să simt împlinirea. Iar în fiecare An Nou mă pregătesc și să-mi îndeplinesc visul vietii! Să trăiesc cu inima deschisă, în lumină și iubire, în aventură și bucurie.
Citeste tot articolul
Decembrie: E vremea pentru lumină, speranță, bucurie și magie
Sărbătorim prima lună a iernii cu bogăția ei de tradiții și de simboluri. Nu ar ajunge cerneala dintr-o călimară să scriem despre toate cele care se întâmplă în această lună în cer, pe pământ și între ele sau în noi!
Citeste tot articolul
Noiembrie: limita dintre toamnă și iarnă, viață și moarte, material și spiritual
Cât am zis dovleac și frunză, doamna Toamnă doar ce-a mai pictat o pânză! Urmează cea de-a unsprezecea lună a anului, Noiembrie, o lună bogată în semnificații, aflată la limita dintre toamnă și iarnă, viață și moarte, lumea materială și cea spirituală (se intră în postul Crăciunului). În grecește se mai numea şi Maimakterion iar în limba română are legătură cu bruma.
Citeste tot articolul
Octombrie: determinare, încredere și independență
Știu că, uitându-te pe geam și la sandalele abia lăsate la intrare, nu mă crezi, însă privind în calendar îmi vei da dreptate. Am intrat în cea de-a zecea lună a anului, Octombrie, cu nume ce-și are rădăcinile, hăt, hăt, deeeparte, deeeeparte, fix în mijlocul limbii latine. „Octo” înseamnă „opt” în latina veche și se referă la faptul că Octombrie era a opta lună în calendarul iulian, ce debuta în luna Martie. Grecii numeau luna Octombrie, Pyanopsion, de la numele festivalului ținut în Atena, în onoarea Zeului Apolo/ Appolo, în această perioadă a anului.
Citeste tot articolul
Septembrie - la hotarul dintre moarte și renaștere
Culegem roadele? Culegem ce am semănat? Căci am intrat în luna lui Răpciune (din latinescul raptionem „seceriș”), Vinimeriu, Viniceriu, Vinitel cu al său belșug și cu echinocțiu de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, cu ale sale sărbători despre închiderea pământului cu toate viețuitoarele înăuntru, care marchează încheierea verii și începutul toamnei. Deși este a noua lună a anului, numele său vine din latinescul ”Septembris” - de la cuvântul septem, adică șapte. Și asta deoarece în calendarul roman, luna septembrie era a șaptea lună.
Citeste tot articolul
August: luna echilibrului, a sfințeniei și a eliberării
O lună care începe şi se termină cu sărbători așa cum le şade bine împăraţilor! Și nu orice fel de sărbători, ci cu însemnătate, ca la marile case. Ce să mai, lună de vacanță, lună de petreceri, ultima lună de vară...
Citeste tot articolul
Luna IULIE - primele roade de peste an
Iată-ne ajunși în luna lui Cuptor, ”luna fierbințelilor“, “luna coacerilor“ și la cum arată și se simte viața, luna Iulie își merită nu numai numele, ci și fascinația adusă încă din antichitate de semnificația cifrei șapte, ea fiind cea de-a șaptea fiică a anului.
Citeste tot articolul
Orice nereușită se naște prin pierderea Smereniei. Sau povestea cireșului
Mă preocupă demult să scriu despre subiectul smereniei și, așa cum fac de obicei, mă pregătesc temeinic! Pun sămânța cuvântului în inimă și îmi văd de treabă, o las să se coacă și apoi, dintr-o dată curge și se leagă. Căci, deși îmi place să mă răsfăț, spunând că e vorba de inspirație, sunt suficient de conștientă că eu sunt doar tunelul, vehiculul prin care curge altceva, de altundeva! Revenind la ”smerenie”, probabil și din cauza frigului de afară, sămânța întârzia să se coacă...
Citeste tot articolul